Windows 10 için en iyi antivirüsün ne olduğunu merak eden bir Windows kullanıcısı mısınız? Kafa karıştırıcı olabilir; ortada birçok seçenek var. Hangi Windows virüsten koruma yazılımını kullanacağınıza nasıl karar verebilirsiniz?
Karar vermenize yardımcı olmak için AV-TEST’teki verileri kullanacağız.
1. Windows Defender
Windows Defender, birkaç yıl önce olduğu gibi değil. Bir zamanlar sistem kaynaklarını aşırı kullanmak ve düşük koruma standardı sunan bir üne sahipti, ancak hepsi değişti.
Microsoft’un güvenlik programı şimdi sektördeki en iyi korumanın bir kısmını sunuyor. AV-TEST’te sunulan en son testlerde (Mart ve Nisan 2019’da) sıfır gün (zero day) kötü amaçlı yazılım saldırılarına ve keşfedilen yaygın kötü amaçlı yazılımlara karşı yüzde 100 bir tespit oranı aldı.
Elbette, Windows Defender’ın en önemli satış noktalarından biri, Windows işletim sistemiyle sıkı entegrasyonudur. Uygulamanın virüs korumasını, güvenlik duvarı korumasını, cihaz güvenliğini ve uygulama güvenliğini doğrudan Windows Ayarları menüsünden yönetmek kolaydır ve ücretsizdir.
Genel olarak, AV-TEST, uygulama için 6/6 ve kullanılabilirlik için 5/6 ve performans için 5.5 / 6 değerine sahip bir “En İyi Ürün” ataması kazandı. 2015 gibi kısa bir süre önce 0.5 / 6 puan alan bir uygulama için harika bir geri dönüş.
2. Kaspersky Internet Security
Kaspersky, çevrimiçi güvenlik dünyasında iyi bilinen bir isimdir. Şirket, üç virüsten koruma paketi sunar: Antivirus, Kaspersky Internet Security ve Security Cloud. Üçü de, Windows 10 için en iyi internet güvenliği uygulamaları arasındadır.
Aslında Kaspersky, geçmişte performans sorunları ile mücadele eden bir uygulamaydı. Ancak, Windows Defender gibi, bu sorunları arkasında bıraktı. AV-TEST, test kategorilerinin üçünde de uygulamayı 6/6 olarak değerlendirdi.
Nitekim bu yazılım, 1,6 milyondan fazla örneği test etmesine rağmen, Nisan 2019 testinde yalnızca üç yanlış pozitif (false positive) sonuç vermişti.
Giriş seviyesi Antivirus uygulaması (₺195 ) yalnızca masaüstü bilgisayarları kapsar. İnternet Güvenliği (₺15 3cihaz) paketi mobil cihazları da destekler. Çoğu kullanıcı için bu en iyi seçenektir.
3. Malwarebytes Premium
Malwarebytes , Windows’taki en iyi antivirüs uygulamalarından bir diğeridir. Ürünün ücretsiz versiyonu yıllardır çok popüler olmuştur.
Bununla birlikte, 7/24 gerçek zamanlı korumanın tadını çıkarmak istiyorsanız (aralıklı manuel taramalarla sınırlandırılmak yerine), premium sürüm için ödeme yapmanız gerekir. Yalnızca bir cihazı koruyan giriş seviyesi planlarının yıllık maliyeti 39,99 $ ‘dır. Bu üÜcret karşılığında kimlik hırsızlığına, fidye yazılımlarına, sahte web sitelerine, kötü amaçlı yazılımlara ve daha fazlasına karşı koruma elde edersiniz.
Tüm premium özellikler, uygulamanın ücretsiz sürümünde 14 günlük bir deneme süresi boyunca kullanılabilir.
4. Bitdefender Internet Security
AV-TEST’te koruma, performans ve kullanılabilirlik için mükemmel bir 6/6 puan ile Bitdefender Internet Security, Windows için en iyi antivirüs uygulamaları arasında tartışılmaz en önde gelir.
Kaspersky Internet Security gibi, 1,6 milyon örnek büyüklüğünde sadece üç yanlış pozitif bulundu ve sıfır gün saldırılarınaa ve mevcut kötü amaçlı yazılımlara karşı yüzde 100 ile rekor kırdı.
Uygulamanın Windows kullanıcıları tarafından kullanılabilen üç farklı sürümü vardır: 40 ABD doları için toplam güvenlik (mobil cihazları kapsar), 35 ABD doları için Internet Güvenliği (güvenlik duvarı ve web kamerası koruması içerir) ve 30 ABD doları için Antivirus Plus (giriş seviyesi ödeme paketi). İsterseniz, Bitdefender’ın Android ve iOS versiyonlarını ayrı olarak satın alabilirsiniz.
Bitdefender’daki diğer önemli özellikler arasında çok katmanlı fidye yazılımı koruması, ağ tehdidi önleme ve ebeveyn denetimleri bulunur.
5. F-Secure SAFE
AV-TEST’teki üç kategoride de 6/6 puan alan bir başka mükemmel uygulama huzurlarınızda.
İlginçtir, F-Secure SAFE performans için 6/6 puan almış olmasına rağmen, her ikisi de 6/6 puan alan hem Bitdefender İnternet Security hem de Kaspersky Internet Security’den daha iyi performans gösterdi.
Intel i3-6100 işlemcili, 256 GB sabit disk ve 8 GB RAM’e sahip standart bir bilgisayarda, popüler web sitelerini başlatırken performansta yalnızca yüzde 10’luk bir düşüş görüldü. Buna karşılık Kaspersky yüzde 28, Bitdefender yüzde 19 düşüş puanı aldı.
Bütün bunlar bize, bu uygulamanın eski, düşük güçte bir makineyi çalıştıran herkes için muhtemelen en iyi seçenek olduğunu söyler.
F-Secure SAFE’nin yalnızca bir sürümü var, ancak fiyatı korumak istediğiniz cihaz sayısına bağlı olarak değişiyor. Giriş seviyesi planı (üç cihaz için) yıllık 69,99 $ ‘dır. En pahalı paket (yedi cihaz) 109,99 dolar.
6. McAfee Internet Security
Windows’ta virüsten koruma istiyorsanız, McAfee Internet Security ürününü de denemeyi düşünebilirsiniz.
Tüm AV-TEST kriterlerinde yüksek puanlar (6/6), düşük sayıda yanlış pozitif sonuçları ve düşük kaynak kullanımı ile öne çıkıyor.
Özellikler açısından, McAfee Internet Security, eksiksiz bir gerçek zamanlı antimalware araçları paketi, URL engelleme, kimlik avı koruması ve güvenlik açığı taramaları sunar. Bunlardan ikincisi – güvenlik açığı taramaları – ortak bir özellik değildir. Sizin için önemliyse, McAfee iyi bir seçimdir.
7. ESET NOD32
NOD32, en düşük yanlış pozitif oranlarına sahiptir, hafiftir ve sürekli olarak performans tablolarının en üstündedir.
Aslında, birçok kullanıcı NOD32’nin sistem dosyalarına odaklanan gücü, Malwarebytes gibi web tabanlı konulara odaklaması ve CCleaner gibi bir PC optimizasyon aracı tarafına hayran olurlar. Ne yazık ki, CCleaner artık güvenilir bir uygulama değil, ancak bir defalık taramalar için hala kullanılabilir.
Eset üç plan sunuyor ve bunlar size 40, 50 ve 60 dolara mal olur. Giriş seviyesi planı, kişisel güvenlik duvarı ve spam filtreleri için destek içermez.
8. Norton Security
Hayır, bu bir yazım hatası değil gerçekten de Norton Security’yi sekizinci ve son seçimimiz olarak tavsiye ediyoruz.
Norton’un düzensiz bir geçmişi var. Milenyum başlarında , antivirüs pazarında üretici azlığı vardı. Güvenilir ücretsiz kötü amaçlı yazılım önleyici ürünlerin büyümesi, Norton’un sistem kaynaklarında sürekli artan kullanımı ile birlikte, popülerliğinin son on yılda hızla azaldığını gördük.
Bugüne geldiğimizde ise Norton Security bir kez daha düşünmeye değer. AV-TEST, üç kategoride de 6/6 verdi. Şaşırtıcı bir şekilde, popüler siteleri yüklerken standart bir bilgisayarda yalnızca yüzde 8’lik bir performans etkisi görüldü (sık kullanılan uygulamaları yüklerken etkisi yüzde 28’de daha belirgin olmasına rağmen).
Norton Security, kötü amaçlı yazılım taramalarını, gerçek zamanlı web sitesi derecelendirmelerini, zararlı URL engellemelerini, kimlik avı korumasını ve davranış tabanlı algılamayı destekler.
Dört Norton Security planı, ihtiyacınız olan ek özelliklere bağlı olarak yıllık 40 ile 100 ABD Doları arasındadır.
Neden Ücretsiz Antivirüs Yazılımı?
Piyasadaki üçüncü taraf ücretsiz antivirüs paketlerinin bazıları yeterli olsa da, AV-TEST’teki koruma puanları ortalama olarak ücretli seçeneklerden daha iyi değildir. Ayrıca, çoğunluk ısrarcı ve sinir bozucu nag ekranlarından (satın almaya zorlayan veya reklam gösteren rahatsız edici ekran) bahsetmek yerine, Windows Defender’dan bahsetmek daha çok tercih edilebilir.
Ücretli bir antivirüs çözümüne para harcayamıyorsanız ücretsiz Microsoft uygulamasına bağlı kalın deriz.
Kaynak: makeuseof
Çok faydalı bir yazı olmuş. Bilgiler için teşekkürler.
Gayet yararlı, bu yazdıklarınızdan bir Youtube video içeriği bile çıkabilir.