Slack, AI Modeli Eğitimi için Müşteri Verilerini Topladığından Kullanıcıların Tepkisiyle karşı karşıya

       

Kurumsal işyeri işbirliği platformu Slack, yeni yapay zeka ve makine öğrenimi modelleri geliştirmek için mesajlar ve dosyalar da dahil olmak üzere müşteri verilerini topladığının ortaya çıkmasıyla gizlilik tepkisine yol açtı.

Slack, varsayılan olarak ve kullanıcıların onay vermesini gerektirmeden, sistemlerinin yazılımı iyileştirmek için AI / ML modelleri oluşturmak üzere müşteri verilerini ve kullanım bilgilerini (mesajlar, içerik ve dosyalar dahil) analiz ettiğini söyledi.

Şirket, Slack’in temel içeriğe erişimini engellemek için teknik kontrollere sahip olduğunda ısrar ediyor ve verilerin işyerleri arasında yönlendirilmeyeceğini vaat ediyor, ancak bu güvencelere rağmen, kurumsal Slack yöneticileri veri kazıma işleminden vazgeçmek için çabalıyor.

Slack’in iletişimindeki bu satır, doğrudan mesajlardaki içeriğin ve Slack’e gönderilen diğer hassas içeriklerin AI/ML modellerini geliştirmek için kullanıldığının ve kapsam dışında kalma dünyasının e-posta istekleri göndermeyi gerektirdiğinin farkına varılmasıyla sosyal medyada bir tartışmaya yol açtı:

“Müşteri Verilerinizi Slack küresel modellerinden hariç tutmak istiyorsanız, devre dışı bırakabilirsiniz. Vazgeçmek için lütfen kuruluşunuzun, çalışma alanı sahiplerinizin veya birincil sahibinizin feedback@slack.com adresinden Müşteri Deneyimi ekibimizle çalışma alanı/kuruluş URL’niz ve ‘’Slack global model opt-out request’’ konu satırıyla iletişime geçmesini sağlayın. Opt-out işlemi tamamlandıktan sonra talebinizi işleme alacak ve yanıt vereceğiz.”

Slack, eleştirilere yanıt olarak sosyal medyada yayınladığı bir gönderide, kanal ve emoji önerileri ve arama sonuçları gibi şeyler için platform düzeyinde makine öğrenimi modellerine sahip olduğunu ve müşterilerin verilerini bu (üretken olmayan) makine öğrenimi modellerinin eğitilmesine yardımcı olmaktan hariç tutabilecekleri konusunda ısrar ettiğini söyledi.

Şirket, Slack’te yerel olarak oluşturulmuş bir gen-AI deneyimi olan Slack AI’nin, Büyük Dil Modellerini (LLM’ler) kullanan ancak bu LLM’leri müşteri verileri üzerinde eğitmeyen ayrı olarak satın alınan bir eklenti olduğunu söyledi. “Slack AI modelleri kendi altyapısında barındırdığı için verileriniz sizin kontrolünüzde ve yalnızca kuruluşunuzun kullanımı için kalır. Slack’in güven sınırını asla terk etmez ve model satıcısı da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü tarafın buna erişimi olmaz.”

Slack, belgelerinde verilerin çalışma alanları arasında sızmayacağını söyledi. “Tüm müşterilerimizde geniş çapta kullanılacak herhangi bir model için, bu modelleri öğrenebilecekleri, ezberleyebilecekleri veya müşteri verilerinin bir kısmını yeniden üretebilecekleri şekilde oluşturmuyoruz veya eğitmiyoruz.”

About The Author

Reply