Twitter, şiddet veya diğer zararlara yol açabilecek yanlış bilgilendirme ile mücadele hamlesinin bir parçası olarak “deepfake” videoları da dahil olmak üzere manipüle edilmiş içeriğin yayılmasını engelleme planını açıkladı .
Politika, Twitter’ın geçen yıl çevrimiçi platformda seçim kampanyaları sırasında insanları aldatabilecek veya şiddete veya fiziksel zarara neden olabilecek “sentetik ve manipüle edilmiş medyayı” azaltma yollarıyla ilgili yorum istemesi üzerine açıklandı.
Diğer sosyal platformlarla birlikte yanlış bilgilendirme konusundaki endişelere yanıt vermek için mücadele eden Twitter, yeni politikasının, manipüle edilmiş görüntüler veya video içeren tweetler ve tweet’lerin kaldırılması için bir dizi “etiket” uyarısı gerektirdiğini söyledi.
Bu hareket, yapay zeka kullanılarak değiştirilen “deepfake” videolar ve sosyal medya kullanıcılarını aldatmak için diğer manipülasyon türleriyle ilgili endişelerin artmasıyla ortaya çıkıyor.
Twitter, bir blog gönderisinde yeni politikayı 5 Mart’ta uygulamaya başlayacağını, kullanıcıları manipüle edilmiş resim veya videolarla ilgili uyaracağını ve bazen de konular hakkında daha fazla bilgi içeren bağlantılarla dengeleyeceğini söyledi.
Grup ürün müdürü Ashita Achuthan ve site bütünlüğü başkanı Yoel Roth, blog yazısında “Aldatıcı şekilde zarar verme ihtimali olan yapay veya manipüle edilmiş medyayı yanıltıcı şekilde paylaşamazsınız.”
“Ayrıca, insanların medyanın orijinalliğini anlamalarına ve ek bağlam sağlamalarına yardımcı olmak için yapay ve manipüle edilmiş medya içeren tweetleri etiketleyebiliriz.” dedi .
Politikacılar dahil
Harvey’ye göre yeni kural politikacılar ve kampanyaları için geçerli olacak.
Açıklamada “Medya, bireyin kim olduğuna bakılmaksızın değiştirilir veya uydurulursa, bu politika yine de geçerli olacaktır” denildi.
Twitter, yeni kuralın ABD kullanıcılarının yaptığı bir anketin yanı sıra dünya çapında Twitter kullanan kişilerden gelen geri bildirimlere dayandığını söyledi.